donderdag, 19. juli 2007 - 20:36

Kunstwerk in Klazienaveen beschadigd

Een kunstwerk, dat staat aan de Molenvijver in Klazienaveen, is door brand flink beschadigd. De schade is onstaan doordat er een vuurtje is gestookt onder het kunstwerk, het Centrum Beeldende Kunst Emmen wil graag in contact komen met mensen die hier tips over hebben.

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen kreeg deze week een melding binnen over het beschadigde kunstwerk. Het gaat om een kunstwerk van de uit Stadskanaal afkomstige kunstenaar Siebe Hansma. Van dichtbij is goed te zien dat het rood en blauw geschilderde stalen kunstwerk voor een groot gedeelte geblakend is.

Jaarlijks is de gemeente een flink bedrag kwijt aan het herstellen van beschadigde kunstwerken. Degenen die zulke schades veroorzaken (graffiti, krassen, stickers, vuur) beseffen vaak niet wat de gevolgen en kosten zijn van hun daden.

De gemeente Emmen roept bewoners op om hun oren en ogen goed open te houden. Een oplettende bewoner kan wellicht een schade voorkomen. Schade aan kunstwerken kan gemeld worden bij het Centrum Beeldende Kunst (0591) 68 58 19, cbk@emmen.nl. De gemeente roept iedereen dan ook op om hier gebruik van te maken.
Provincie:
Tag(s):