donderdag, 19. juli 2007 - 21:06

Kuyt: 'Extra concurrentie is alleen maar goed'

Dirk Kuyt is niet bang voor de extra concurrentie die hij heeft gekregen bij Liverpool. The Reds trokken deze zomer de aanvallers Fernando Torres en Ryan Babel aan, maar de Katwijker is juist blij met de versterkingen.

"Liverpool is een absolute topclub. Extra concurrentie is daarom alleen maar goed, ik ben daar blij mee", liet hij weten in een interview. "Door de nieuwe Amerikaanse eigenaren is er meer mogelijk bij deze club. We willen het beter doen dan vorig seizoen en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Als we het echt goed doen, spelen we komend seizoen 65 wedstrijden."

Door de extra concurrentie denkt Kuyt niet alle wedstrijden te gaan spelen. "Als ik er daarvan veertig of 45 zou spelen, ben ik tevreden. Onze trainer Rafael Benítez heeft liever dat ik dat aantal wedstrijden goed speel dan 65 wedstrijden gemiddeld."

Met de nieuwe aanwinsten wil Liverpool eindelijk weer eens een gooi gaan doen naar het kampioenschap. De laatste titel dateert uit 1990. Een kampioenschap is inderdaad heel lang geleden", weet Kuyt. "Onze supporters willen niets liever dan een nieuwe titel. Maar we moeten eerst een hecht team vormen. En na tien, twaalf wedstrijden kunnen we dan meer zeggen over onze kansen."

Ryan Babel begint volgens Kuyt inmiddels zijn draai te vinden bij Liverpool. De ploeg is momenteel op trainingskamp in Zwitserland. "Toevallig slaap ik bij Ryan op de kamer. Voor hem is het wel lekker dat hij een landgenoot heeft die hier al langer zit. Hij voelt zich steeds beter thuis."
Categorie:
Tag(s):