maandag, 22. oktober 2007 - 16:42

Laatste mijngang bereikt met 5e boring

Heerlen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Heerlen de vijfde en tevens laatste mijngang aan de Trompenburgstraat bereikt. Met de boring tot een diepte van ca 225 meter is een einde gekomen aan de proefboringen voor het Mijnwaterproject. Nu moet nader onderzoek uitwijzen of het koele water ook daadwerkelijk geschikt is om gebouwen mee te kunnen koelen. Deze resultaten worden in de loop van volgend jaar verwacht, zo meldt de gemeente Heerlen.

Vorig jaar werd in Heerlerheide en Hoensbroek al tot een diepte van ca 700 meter geboord om warm water te vinden. Testresultaten hebben inmiddels uitgewezen dat het warme water geschikt is om gebouwen te verwarmen. Eerder dit jaar werd in de ABP-tuin, net als aan de Trompenburgstraat, geboord om koel water te vinden. Aan de Terhoevenderweg werd deze maand ook nog een mijngang bereikt. Deze put is bedoeld om het gebruikte water weer terug te brengen in de mijnen. Nu moeten nog leidingen worden aangelegd om al deze boorputten met elkaar te verbinden. Dat gaat de komende maanden gebeuren.

Tijdens de uitvoering van het project is de belangstelling voor de ontwikkeling van nieuwe en duurzame energie groot geworden. Daarom wordt van 4 tot en met 6 juni 2008 vanuit het Mijnwaterproject een internationale conferentie in Heerlen/Aken georganiseerd. Hier kan de opgedane kennis uit het Mijnwaterproject, maar ook vanuit andere duurzame energieprojecten gedeeld worden met geïnteresseerden uit de hele wereld.
Provincie:
Tag(s):