dinsdag, 3. juli 2007 - 11:15

Laatste werkbezoeken Geert Dales

Leeuwarden

Op donderdag 5 juli zal Geert Dales zijn laatste werkbezoeken als burgemeester van Leeuwarden afleggen. Om 8.00 uur start vanaf de luchtmachtbasis een helikoptervlucht boven Leeuwarden. Het is een afscheidsgeschenk van de leiding van de basis.

Rond 9.30 uur bezoekt de burgemeester de kinderboerderij in het Rengerspark. Vorige week hebben daar de naar de wethouders Waanders en Bleize vernoemde kippen Marga en Yvonne, een geschenk van de CDA-fractie, onderdak gekregen. Dales gaat kijken of er al eieren gelegd zijn.

Om 13.00 uur bezoekt Dales in Nylânstate de 86-jarige mevrouw Van der Velde. Zij schreef de burgemeester onlangs een brief om hem te complimenteren met zijn inzet voor de stad. 'Jammer dat u gaat. De vaart zit er in. U gaf ons een warme deken', schreef zij onder meer. Dales wil haar persoonlijk bedanken.

Nadat om 14.00 uur in besloten kring afscheid is genomen van de naaste medewerkers van de Gemeente Leeuwarden, de Friese politie en het Openbaar Ministerie zal vanaf 16.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof de afscheidsreceptie plaatsvinden. Die is voor iedereen toegankelijk.

Op vrijdag 6 juli is de burgemeester te gast op het Statenjacht Friso voor een vaartocht met Commissaris der Koningin Nijpels. Op zaterdag 7 juli treedt burgemeester Dales vanaf 16.00 uur als verteller op in Prokovjefs 'Peter en de Wolf' tijdens het Muziekfestival op landgoed Oranjewoud.
Provincie:
Tag(s):