dinsdag, 20. november 2007 - 19:59

Laborant met ontuchtverleden ontslagen bij St. Jans Gasthuis

Weert

Het St. Jans gasthuids in Weert heeft dinsdag 20 november een medisch laborant op staande voet ontslagen. Aanleiding hiervoor was een bericht in de media waarin melding werd gemaakt dat de laborant verdacht werd van ontucht met jonge patiënten. Omdat hij dit tijdens de sollicitatieprocedure bij het St Jans Gasthuis heeft verzwegen, is de man per direct ontslagen , zo laat het Weerter ziekenhuis weten.

Inmiddels is de sollicitatieprocedure van de betreffende laborant doorgelicht. De gebruikelijke procedure, waarin ook navraag gedaan wordt naar arbeidsverleden en/ of –conflicten, is gevolgd. De conclusie is dat er tijdens de sollicitatie geen reden was om te vermoeden dat de sollicitant bij bijvoorbeeld bij een tuchtzaak of andere juridische procedure betrokken was. Gezien de aard van de werkzaamheden van de laborant in het St. Jans Gasthuis mag verondersteld worden dat patiënten geen enkel risico hebben gelopen.

Om herhaling te voorkomen is besloten om vanaf vandaag tijdens alle sollicitatiegesprekken nog nadrukkelijker te vragen of de sollicitant betrokken is bij tuchtzaken of andere juridische procedures die van belang zijn voor het uitoefenen van zijn/ haar vak. In de arbeidscontracten wordt hierover een extra passage opgenomen.

Het St. Jans Gasthuis pleit nu voor een landelijk centraal register. Daarin zouden medewerkers, die in aanraking zijn geweest met juridische procedures die van belang zijn voor de patiëntveiligheid, geregistreerd moeten worden.
Provincie:
Tag(s):