donderdag, 28. juni 2007 - 8:53

Ladingdiefstallen 300 procent gestegen

Tilburg

Het Verbond van Verzekeraars meldt donderdag dat het aantal ladingdiefstallen in 2006 met ruim 331 procent gestegen is ten opzichte van 2005. Werd er twee jaar geleden nog maar 98 keer iets iets uit een truck gestolen, vorig jaar was dat aantal gestegen tot 324 keer. De trent lijkt zich dit jaar voort te zetten, de teller staat inmiddels al op 75 ladingdiefstallen. Bij 65 gevallen is sprake van het stuk snijden van trailerzeilen.

Meer dan 80 procent van de gevallen was er sprake van het stuk snijden van de zeilen van trailers in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. De buit bestond veelal uit beeld en geluidsapparatuur en computers. Daarnaast bleken ook huishoudelijke artikelen in trek bij de ladingdieven.

Vooral op de parkeerplaatsen langs de A67 bij Asten en de A58 bij Gilze is het vaak raak. Daarnaast is het langs de A12 bij Arnhem en de A2 bij Weert niet verstandig voor chauffeurs om te stoppen of te overnachten.

Afgelopen week heeft Transport en Logistiek Nederland (TLN) met een konvooi van meer dan 20 vrachtauto's op een parkeerterrein in Hazeldonk actie gevoerd voor extra maatregelen op het gebied van transportcriminaliteit om chauffeurs beter te beschermen. De algemeen directeur van TLN, Ron van 't Schip was ondertussen met een petitie naar Brussel getogen om op de trappen van het Europees Parlement een verklaring aan te bieden aan vertegenwoordigers van de Europese instellingen. Recente NEA-cijfers geven voor het eerst de Europese omvang van het probleem op een schadebedrag van meer dan 8 miljard euro schade per jaar.
Provincie:
Tag(s):