zaterdag, 1. december 2007 - 22:30

Lamah pakt winst voor Roda JC

(Elfvoetbal) Voor de wedstrijd had Roda-coach Atteveld het al aangegeven. Roda zou gebruik maken van de onrust die er bij Vitesse heerst door de grote schuld van bijna dertig miljoen euro en het conflict tussen Aad de Mos en Anders Due.

Op het veld maakte de Limburgse ploeg haar doelstelling waar, al was het eerste gedeelte van de wedstrijd in evenwicht. Vitesse kreeg kansen via Kolk en Junker, Roda stichtte gevaar met Oper en Lamah. Doordat beide ploegen voor winst gingen ontstond er een aardige wedstrijd.

Vitesse toonde ook haar zwakke plekken. Hoewel het strafschopgebied van Roda veelvuldig gevonden werd, brachten de corners van Swerts geen gevaar en misten spitsen Kolk en Junker kracht, dat deels te maken zal hebben met het gegeven dat ze met zijn tweeën in twaalf wedstrijden slechts vier keer wisten te scoren. Achterin vormde Megrelishvili aan de linkerkant een zwakke schakel. Iedere aanval van Roda over die zijde creëerde gevaar.

De ploegen leken vijf minuten voor tijd de kleedkamers met een doelpuntloos gelijkspel op te zoeken, toen Vitesse verdediger Sprockel Kerkrade naar adem deed happen. Uit een corner van Espinoza kopte hij hard tegen de onderkant van de lat. Dat het verschil tussen winst en verlies dun is, bewees Roda clubtopscorer Lamah, die een kleine minuut na de kopbal van Sprockel Megrelishvili het nakijken gaf en de bal hard achter keeper Velthuizen joeg.

Het was een tik die hard aankwam bij de ploeg van De Mos en na de rust toonde het zich nog steeds groggy. Lamah profiteerde optimaal. Een zelf opgezette aanval bracht hem ineens vrij voor de goal. Hij aarzelde niet en binnen de minuut na de hervatting stond het 2-0. Roda kreeg vervolgens mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Hadouir miste een riante kans op aangeven van Oper, toen de Vitesse defensie uit positie stond na een slordige pass van Sprockel. Even later was Saeijs wel doeltreffend. Een afstandschot belandde achter Velthuizen.

Vitesse leek stuk gespeeld, maar kwam mede wegens het weggevallen van de concentratie aan de kant van Roda JC terug tot 3-2. Eerst scoorde Sansoni uit een corner, later trof de ingevallen Gommels doel. Maar Vitesse was te laat. Er resteerden niet meer dan acht minuten en hoewel de club uit Arnhem nog aandrong, kon het op enkele afstandschoten na niet echt gevaarlijk meer worden. 3-2 werd de eindstand.

Het is een resultaat dat de onrust in Arnhem groter zal maken. Roda heeft daarentegen goede zaken gedaan, en behoudt met de winst de aansluiting met de subtop.
Categorie:
Tag(s):