dinsdag, 26. juni 2007 - 15:49

Lancia Ypsilon MomoDesign

Lijnden

Lancia en Momo, twee Italiaanse designgrootheden bekend vanwege hun creaties, hebben hun krachten gebundeld. Resultaat is de Lancia Ypsilon Sport MomoDesign. Naast een bijzonder fraai Italiaans uiterlijk en sportieve prestaties is voor het eerst het nieuwe Lancia logo te zien op de Ypsilon Sport MomoDesign.

Zowel Lancia als Momo hebben een eigen stijl ontwikkeld waarmee ze hun creaties onderscheidend maken. Lancia wordt geroemd vanwege de fraai vormgegeven auto’s, Momo vanwege haar designkleding en accessoires als horloges, helmen, zonnebrillen en schoenen. Het zijn unieke producten in de modewereld, net als de creaties van Lancia uniek zijn in de automobielindustrie. De Lancia Ypsilon Sport MomoDesign is een voorbeeld van hoe een ‘automotive’ object geïnterpreteerd kan worden vanuit een stilistisch oogpunt van een ander merk met inachtneming van de waarden waar Lancia zich al ruim een eeuw mee onderscheidt: design, elegantie en karakter.

Aan de buitenkant zijn diverse MomoDesign-elementen zichtbaar. Zo zijn de 16� lichtmetalen velgen mat gepolijst, is de achterruit donker getint en zijn de 4 bodykleuren (grijs, geel, wit, zwart) te combineren met matte ‘Titanium Grey’-lak op de kofferklep, dak en buitenspiegels. Om extra te benadrukken dat er hier sprake is van een Italiaans ontwerp, staat op de B-stijl in grote, zwarte letters ‘MomoDesign’ geschreven. Binnen is de Sport MomoDesign onder andere te herkennen aan het donker gekleurde interieur met diverse chroomaccenten, een lederen stuurwiel en een met leer beklede versnellingspookknop.

De Lancia Ypsilon Sport MomoDesign is er met de 95 pk sterke 1.4 16v motor die standaard gekoppeld is aan een zesversnellingsbak (optioneel is de DFN gerobotiseerde automatische versnellingsbak beschikbaar). In 10,9 seconden kan de nieuwe Italiaan de sprint naar de 100 km/h klaren en een top bereiken van 175 km/h.

Qua veiligheid mag de nieuwe sportieve ‘Yp’ gerust compleet genoemd worden. Zo beschikt hij over ABS met EBD, voor- en zijairbags en ESP met ASR en Hill Holder. Ook qua uitrusting komt hij niets te kort. Zo behoren onder andere elektrische ramen voor, airconditioning, radio/cdspeler en zogenaamde ‘follow me home device’ allemaal tot de standaarduitrusting.
Ook is er keus uit een aantal opties waaronder een groot zonnedak, een uitgebreide Hi-Fi installatie en het innovatieve Blue&Me systeem. Dit laatste systeem verhoogt het rijplezier en veiligheid, is zeer eenvoudig in gebruik en deels via spraak te bedienen. Middels Bluetooth technologie kan er handsfree gebeld worden, ontvangen sms-berichten worden hardop voorgelezen en via een usb-aansluiting kan er geluisterd worden naar digitale muziekbestanden. De Lancia Ypsilon Sport MomoDesign staat vanaf 1 juli bij de dealer vanaf € 17.795.
Categorie:
Tag(s):