woensdag, 21. november 2007 - 19:23

Land van Ooit weer failliet

Drunen

Woensdag heeft Mascha van Till, directeur van Het land Van Ooit bekend gemaakt dat het park wederom failliet is. De eenmalige hoge opstartkosten, een gebrek aan bezoekers en slechte publiciteit zouden het park de kop hebben gekost.

Het park, waar Marco Borsato dit jaar de baron van is, werd door Marc Taminiau opgericht en stond in 2006 ook al aan de rand van de afgrond. Woensdag bleek dus dat in het park waar geroepen werd dat kinderen hier de baas zijn, vanaf vandaag de curator de baas is.

Het Land van Ooit (Graafschap) is opgericht in 1989 door Marc Taminiau, die daarvoor directeur bij De Efteling was. De leiding is nog steeds in handen van verschillende leden van de familie Taminiau. Het park is al meerdere malen in betalingsmoeilijkheden geraakt maar is daar tot nu toe steeds overheen gekomen.

Het Land van Ooit ging in 2006 al eens eerder over de kop. Na een doorstart bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Als oorzaken worden hoge opstartkosten en het slechte weer genoemd. Maar ook de negatieve publiciteit over de Belgische versie Ooit Tongeren heeft parten gespeeld, waardoor het park de poorten moet sluiten.

Het was een park draaide rondom een ridderthema, waarbij veel nadruk lag op theater: er waren veel acteurs en die in het park rondliepen en een bepaald karakter speelden uit het verhaal, en alles onder het motto kinderen zijn de baas. De 'Gouverneur' was de bestuurder, Graaf Wildebras van Ooit & Gravinne Rondalia van Ooit de 'staatshoofden'.

Wat er met het park gaat gebeuren is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):