woensdag, 20. juni 2007 - 16:57

Landbouwbedrijf door vlammenzee verwoest

Uithuizermeeden

Dinsdagnacht heeft een grote brand aan de Dwarsweg in Uithuizermeeden twee grote landbouwschuren en het bijbehorende woonhuis volledig in de as gelegd. De bewoners ontdekten rond 02.00 uur dat er brand was in een van de schuren en sloegen alarm. De eigenaar heeft samen met zijn zoon nog enkele landbouwvoertuigen uit de schuur kunnen rijden, voordat deze ten prooi zouden vallen aan de vlammen.

Bij aankomst van het brandweerkorps van Eemsmond sloegen de vlammen al uit het dak. Na de opschaling naar middelbrand, werd 10 minuten later het nader bericht 'grote brand' gegeven omdat ook de tweede schuur begon te branden.

Het vuur greep zo snel om zich heen dat de schuren en de boerderij, inclusief het woongedeelte, ondanks de grote brandweerinzet niet meer te redden waren. Op de daken van een van de schuren en het woongedeelte lagen asbesthoudende dakplaten. door de hitte zijn deze geknapt en delen van de platen zijn rondom de boerderij terechtgekomen.
Na ruim vier uur blussen, werd tegen 06.00 uur het sein 'brand meester' gegeven. Het nablussen van de brandende restanten zal naar verwachting nog een groot deel van de dag voortduren. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Zodra de restanten zijn afgekoeld, zal de technische recherche van Regiopolitie Groningen starten met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):