donderdag, 15. november 2007 - 21:53

Landelijk team forensische opsporing van start

Den Haag

Tijdens een bijeenkomst in Madurodam te Den Haag is vandaag, donderdag 15 november, het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) gepresenteerd. Het LTFO is een team van de Nederlandse politie, Defensie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) waarin de deskundigheid op het gebied van forensische opsporing in ons land wordt gebundeld.

Bij een grote ramp of terroristische aanslag worden met één druk op de knop dé forensische specialisten van Nederland opgeroepen. Het zijn specialisten die op elkaar zijn ingespeeld en getraind in het werken op een omvangrijke en complexe ‘plaats delict’, de zogenaamde calamiteiten-pd. De LTFO-taken verrichten zij naast hun reguliere werk.

Het NFI levert aan het LTFO kwalitatief hoogwaardige forensische diensten. Met behulp van state-of-the-art-technologie verricht het NFI forensisch onderzoek en verzorgt de criminalistische interpretatie. Het NFI levert forensische analyses die de informatiepositie van de opdrachtgever versterken. Het beheer van het LTFO is opgedragen aan het Korps landelijke politiediensten (KLPD).
Provincie:
Tag(s):