zondag, 14. oktober 2007 - 17:19

Landelijke Politiedag met euregionaal tintje

Arcen/Maastricht

De politie hield zaterdag haar jaarlijkse Landelijk Politiedag. In Noord-Limburg was de politie Noord- en Midden-Limburg aanwezig in de Kasteeltuinen in Arcen. In Zuid-Limburg was het Vrijthof de plek waar het publiek een bezoek kon brengen aan de politie.

Enkele tienduizenden bezoekers hebben tussen 10 uur ’s morgens en vier uur ‘s middags op het Vrijthof demonstraties gezien van de Koninklijke Marechaussee (Kmar), politie, brandweer en ambulancediensten uit Nederland, België en Duitsland. Zo kon er onder meer worden gekeken naar het abseilen van Duitse brandweerlieden van de St.Servaasbasiliek. Ook waren er acties van de hondenbrigade, de bikers en de Mobiele Eenheid. Het Korps Landelijke Politiediensten was aanwezig met een helikopter.

In Arcen kwamen zo’n 6.500 belangstellenden af op de politiedag. Ook hier waren Duitse collega’s aanwezig. Zo kon het publiek demonstraties zien van zowel de Nederlandse als de Duitse Mobiele Eenheid. Daarnaast hebben de inwoners van de regio Limburg-Noord uitgebreid de kans gehad om in debat te gaan met korpschef Bryan Rookhuijzen. Na afloop kregen zij een fotocameraatje om daarmee onveilige situaties in hun eigen wijk vast te leggen en door te geven aan de politie. De grote belangstelling heeft op de N271 enige tijd voor filevorming gezorgd.
Provincie:
Tag(s):