woensdag, 27. juni 2007 - 11:00

Landelijke Politiedag zaterdag 13 oktober in Drachten

Drachten

Het Verkeerseducatiecentrum (VEC) en de naastliggende airstrip in Drachten kleuren op zaterdag 13 oktober helemaal blauw. Voor de derde keer organiseren de politieregio’s Fryslân, Groningen en Drenthe de Landelijke Politiedag (LPD) gezamenlijk. Het centrale thema is dit jaar Werving en Selectie. Gezien het feit dat de drie noordelijke korpsen de komende jaren veel nieuw personeel nodig hebben, een actueel thema.

Evenals vorig jaar kunnen bezoekers op diverse pleinen zien wat de noordelijke politiekorpsen in huis hebben. Zo komt er een welkomstplein, een rechercheplein, een handhaving- en toezichtplein en natuurlijk werving- en selectieplein. De drie noordelijke korpsen hebben de komende jaren een groot aantal vacatures voor de politieopleiding. Zo is de verwachting dat de drie korpsen in 2008 samen in ieder geval 140 opleidingsplaatsen gaan vullen. Voor informatie over bijvoorbeeld vacatures en selectieprocedure kunt u kijken op www.kombijdepolitie.nl.

Uiteraard zijn er ook demonstraties van politiehonden en -paarden als ook de Mobiele Eenheid. De projectgroep wil ook graag het vliegveld benutten en probeert een aantal helikopters te laten landen. Dit en nog vele andere activiteiten zullen er, zo is de verwachting, voor zorgen dat ook dit jaar weer tussen de 25.000 en de 30.000 bezoekers hun weg naar de landelijke politiedag zullen vinden.

De projectgroep, onder leiding van de Groningse districtschef Piet Janse, is op dit moment volop bezig met de nadere invulling van het programma. De medewerkers van de drie noordelijke regio’s en ook de Koninklijke Marechaussee zullen zowel in de voorbereiding als ook op de dag zelf een nadrukkelijke rol in het programma spelen.

De keuze viel op het VEC en de airstrip in Drachten vanwege de centrale ligging in het Noorden, direct gelegen naast de A-7, de goede bereikbaarheid en de ruime parkeermogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):