dinsdag, 17. april 2007 - 10:13

Langer op school

Rotterdam

Vijfenveertig Rotterdamse basisscholen gaan de schoolweek met zes uur verlegen. Tien scholen starten daar vanaf volgend schooljaar mee. Het gaat om: de Sint Stephanusschool (Hilligersberg-Schiebroek), de Christophoor (Charlois), de Valentijnschool (Delfshaven), de Mariaschool (Delfshaven), de Boog (Delfshaven), de Catamaran (IJsselmonde), de Notenkraker (Hoogvliet), de Klaver (Heijplaat), de A.S. Talmaschool (Kralingen-Crooswijk) en de Driemaster (Hoek van Holland).

Begin 2008 start de volgende lichting scholen met een verlengde schoolweek. In 2010 moet de teller op 45 staan.
Jeugdwethouder Leonard Geluk reageerde maandag: "Ik ben trots. Trots dat we in onze stad meer investeren in kinderen. Trots dat we in Rotterdam voorop lopen door als eerste stad de schoolweek met zes uur te verlengen. Maar ik ben vooral trots op alle leraren en leerlingen van de tien scholen omdat zij nu als eertste hun nek uitsteken".


De verlenging van de schoolweek met zes uur is één van de doelstellingen uit het Rotterdamse actieplan: ‘Maatwerk op school; meer leertijd voor kinderen!’. Met het actieplan willen gemeente, schoolbesturen en scholen meer investeren in kinderen. Rotterdamse leerlingen moeten meer kansen krijgen zich te ontplooien.
Provincie:
Tag(s):