woensdag, 17. oktober 2007 - 14:43

Lasterbrief leidt tot onrust

Maarn

In Maarn is onrust ontstaan na het verspreiden van brieven waarin een inwoner wordt beschuldigd van pedofilie. Afgelopen dagen werd gemeld dat een inwoner van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is aangehouden op verdenking van een zedendelict. Deze informatie is niet juist. De aangehouden persoon is woonachtig op de Utrechtse Heuvelrug, maar niet binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De politie laat weten dat deze beschuldigingen niet op waarheid zijn gebaseerd. De politie doet een onderzoek naar de herkomst van deze brief. De gemeente verspreidt een brief in Maarn waarin wordt vermeld dat de verdachtmakingen onterecht zijn.

De politie heeft in verband met de zaak een 44-jarige man aangehouden op verdenking van ontucht met twee meisjes uit Krimpenerwaard. Hij ontmoette hen via een chatsite.

Na het opbouwen van een vertrouwensband liet hij de meisjes naakt poseren voor de webcam en chanteerde hen vervolgens met de beelden. De ontucht zou vervolgens anderhalf jaar hebben geduurd. De politie vermoedt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Op een chatsite deed hij zich voor als 16-jarige jongen en werkte onder verschillende namen.

De zaak kwam dinsdagavond aan de orde in de tv uitzending van Opsporing Verzocht. Tot zover bekend zijn er vijf tips binnen gekomen bij de politie.
Provincie:
Tag(s):