maandag, 10. september 2007 - 18:54

Lay's produceert bijna 'gezonde' chips

Amsterdam

Lay’s bereidt vanaf heden als enige chipsmerk al haar chips volledig in een speciale zonnebloemolie. Hiermee sluit Lay’s een uitgebreid traject af waarbij de fabrikant het percentage verzadigde vetten in de chips met 70% heeft weten te verlagen in vergelijking met wat andere aardappelchips gemiddeld bevatten. De smaak van het zoutje is hetzelfde gebleven.

De speciale zonnebloemolie SunSeed® olie vervangt de olie waar de chips eerst in werden bereid. In drie fasen werd het percentage verzadigde vetten verminderd; in 2005 met 30%, in 2006 met 50% en nu met 70%.

De introductie heeft uiteindelijk twee jaar geduurd omdat er bij aanvang niet voldoende zonnebloemen voorhanden waren om alle zonnebloemolie te produceren. In totaal zijn er in 90.000 zonnebloemvelden aangeplant om over genoeg olie te beschikken.

SunSeed® olie bevat een hoger percentage oleïnezuur dan gewone zonnebloemolie. Oleïnezuur bevat weinig verzadigde vetten. Het verminderen van de inname van verzadigde vetten helpt het cholesterolgehalte te verlagen.

Het Voedingscentrum vindt de overgang naar 100% SunSeed® olie een goede ontwikkeling. De productverbetering zorgt ervoor dat snacks gezonder worden doordat ze minder verzadigd vet bevatten ten opzichte van reguliere chips.
Categorie:
Tag(s):