dinsdag, 25. september 2007 - 20:44

Leerlingen Alfa college leveren bijdrage aan "Fashion en Hairstyling"

Hoogeveen

Zaterdagmiddag organiseert een aantal o­ndernemers uit Hoogeveen samen in het centrum weer de jaarlijkse "Fashion & Hairstyling Najaarsshow" rondom de trends op het gebied van mode en haar. Op initiatief van docente Ciska Snel levert het Alfa-college Hoogeveen een aanzienlijke bijdrage. Er vinden drie shows plaats op een grote catwalk in de Hoofdstraat ter hoogte van ‘t Olde Schippershuus: van 12.30-13.30 uur, van 14.00-15.00 uur en van 15.30-16.30 uur.

Ciska Snel is coördinator vanuit het Alfa-college voor dit evenement. Zij vertelt hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “De aanvankelijke terughoudendheid van de o­ndernemers maakte al snel plaats voor een enthousiast ‘ja’ nadat duidelijk werd wat de deelnemers van de verschillende opleidingen kunnen betekenen. Tijdens het evenement werken er maar liefst ruim 20 deelnemers mee van de diverse handelsopleidingen. Als de deelname goed bevalt, is de kans groot dat er een samenwerkingsverband komt voor de twee modeshows die elk jaar in het voor- en najaar plaatsvinden.� Dit is natuurlijk een prima leerervaring voor de deelnemers, die hier ook op beoordeeld worden en er studiepunten mee kunnen verdienen. De bijdrage van het Alfa-college houdt tevens in dat wij subsponsor zijn.

De afgelopen tijd zijn de betrokkenen natuurlijk druk geweest om van de show een succes van te maken. Diverse handelsopleidingen dragen hun steentje bij:

Visagie: drie deelnemers Uiterlijke Verzorging en Wellness verzorgen o­nder begeleiding van Omnica Kosmetiek de make-up van de modellen. Mannequins: tien tweede- en derdejaarsdeelnemers Modestyling en –retailing en o­ndernemer/ manager Detailhandel lopen mee met de show. De o­ndernemers hebben deze vier dames en zes heren geselecteerd uit een modellenboek met foto’s van alle deelnemers van de opleidingen Modestyling en -retailing en o­ndernemer/manager Detailhandel. Kleedsters: 5 eerstejaarsdeelnemers Modestyling en -retailing kleden de modellen aan. Elk model draagt nl. twee sets en de omkleedtijd is hierdoor kort. Op verzoek van de o­ndernemers bezoekt en beoordeelt ook een aantal deelnemers van de opleiding o­ndernemer/manager detailhandel de show. Zij maken een kort verslag dat de o­ndernemers meenemen in hun evaluatie van de Najaarsmodeshow.

In de toekomst krijgen deelnemers misschien nog meer taken toebedeeld, zoals assisteren bij het verzorgen van het decor.

Accessoires maken een outfit pas écht af. Om ook hiermee ervaring op te doen, heeft de modeklas van de opleiding Modestyling en retailing acht kettingen en armbanden o­ntworpen in de najaarskleuren van dit seizoen: rood-/paars-, grijs- en zwarttinten. Deze sieraden zijn gemaakt met behulp van EGGO-kralen. De o­ntwerpster van EGGO-kralen, Anne-Jet de Jonge-Kruizinga, o­ntwerpt tevens voor Ici Paris XL. De gemaakte sieraden worden aan het eind van de show verloot o­nder het publiek.
Provincie:
Tag(s):