donderdag, 30. augustus 2007 - 8:19

Leerlingen Citaverde College zwoegen voor druivenpluk

Heerlen

Het Citaverde College Heerlen gaat voor de derde keer naar Zuid-Frankrijk om mee te helpen aan de druivenpluk. Met 20 VMBO leerlingen van de vakrichting VAP (Voeding) en 4 begeleiders, gaan ze 3 weken naar Domaine de Marotte in Carpentras, 955 km van Heerlen verwijderd.

De wijnvelden van het Domaine liggen op de zuid flank van de bekende Mont Ventoux en zijn 20 ha. groot. Gewapend met emmer en snoeischaar gaan ze oogsten. Dit betekent de eerste dagen veel ‘rugpijn’ maar het plezier om daar te werken en de prachtige omgeving doet dit snel vergeten. Zo plukken ze de witte en de rode druiven om ze vervolgens te verwerken tot witte, rode en rosé wijnen. Het gehele proces van plukken tot aan het bottelen wordt uitvoerig gevolgd en verwerkt in een stageverslag.

Naast hard werken op het veld bij temperaturen van soms 40 graden, doen ze ook culturele activiteiten zoals een bezoek aan mooie steden zoals Avignon, de pauzen stad of Carpentras met haar authentieke weekmarkt. Pont du Gard, Romeins Aquaduct uit de eerste eeuw na Christus wordt bezocht evenals Cassis aan de Middellandse Zee met haar Calanques is een wereldwonder in Frankrijk. Tot slot, de Mont Ventoux, bekend uit de Tour de France, wordt beklommen.

Samenvattend, een wereldse ervaring die voor de leerlingen om nooit te vergeten zal zijn, dat is de druivenpluk in Zuid-Frankrijk op het Domaine van Daan en Elvira.

Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl
Provincie:
Tag(s):