vrijdag, 6. juli 2007 - 21:00

Leerlingen Frans Postmaschool rappen met Ali B. tijdens Live Earth

Heerlen

Groep 7 van de Frans Postmaschool uit Heerlen, winnaar van de Limburg-Brabantse halve finale van de KRO Energy Survival 2007, gaat zaterdag, tijdens Live Earth in Amsterdam, een energierap opvoeren samen met Ali B. Zij hebben met hun school een rap bedacht voor een energieproject en nu staan ze tussen wereldberoemde artiesten op het hoofdpodium van Live Earth Alert in Amsterdam!

Groep 7 van de basisschool Frans Postmaschool in Heerlen deed begin mei van dit jaar in Parkstad Limburg mee aan de voorronde van het televisieprogramma KRO Energy Survival. Naast speciale lessen over energie en een spectaculair energietoernooi met andere basisscholen uit Heerlen, Kerkrade en Landgraaf, behoorde ook het schrijven van een rap over duurzame energie en energiebesparing tot de opdrachten. De mensen van Live Earth Alert en Ali B vonden de rap zo goed dat ze de klas nu hebben uitgenodigd voor een live optreden voor meer dan 10.000 bezoekers in Amsterdam.

De kinderen hebben de tekst grotendeels zelf geschreven, met een beetje hulp van de docent. Door theater- en filmproducent Xapp is er een muziekje bij gezocht en inmiddels is in de studio een cd opgenomen. Het optreden van de kinderen met Ali B zal worden geprogrammeerd tussen het live on screenoptreden van wereldberoemde artiesten elders in de wereld.
Provincie:
Tag(s):