vrijdag, 2. november 2007 - 21:23

Leerlingen schilderen Land Spint Land Krijst

Vries

De leerlingen van groep 5 en groep 7 van Cbs De Holtenhoek in Vries worden maandagmiddag kunstenaars. Ze maken tekeningen, schilderijen, collages en kleibeelden met als onderwerp de expositie Land Spint Land Krijst.

De leerlingen hebben de expositie die in het gemeentehuis hangt met de hele groep bezocht. Klaas Bil en Jef Depassé, allebei kunstenaars, hebben de kinderen uitgelegd wat het thema precies inhoudt en hoe de zes kunstenaars daar in de expositie op zijn ingegaan.

De kinderen waren enthousiast. Ze willen niets liever dan nu zelf aan de slag gaan. De kinderen hebben al een idee waar het over moet gaan. In de klas hebben ze het gehad over de Hondsrug, die je als een ruggengraat in het landschap kunt zien liggen. Misschien ligt er wel een reus te slapen onder Drenthe!

De tentoonstelling Land Spint Land Krijst krijgt nu ook een vervolg. Na 16 november, als de expositie is afgelopen, nemen de kinderen van de Holtenhoek het gemeentehuis in bezit. Ze zullen dan hun kunstwerken tot medio december tentoonstellen.
Provincie:
Tag(s):