dinsdag, 17. april 2007 - 18:27

Leers eert kampioenvoetballers van de Perroen

Maastricht

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft dinsdagmiddag groep 8 van basisschool De Perroen uit De Heeg ontvangen. De voetballers van deze groep zijn vorige week woensdag nationaal kampioen Straatvoetbal geworden in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Het toernooi in Amsterdam werd georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation. Cruyff zelf was hierbij ook aanwezig. Op het toernooi waren teams uit de 13 steden aanwezig waar (een of meerdere) Cruyff Courts zijn aangelegd. Het Maastrichtse Cruyff Court ligt aan het Old Hickoryplein in Wittevrouweveld.

In Amsterdam won De Perroen de 1e plaats in de poule. Ook in de finale trok de Perroen aan het langste eind na het nemen van penalties. De voetballertjes ontvingen een grote wisselbeker ('met grote oren'), een kampioensbeker (die ze mogen houden) en 15 entreekaarten voor de voetbalwedstrijd Nederland - Bulgarije.

De gemeente Maastricht wilde de nieuwe ‘kampioensploeg’ eren met het behaalde kampioenschap.