dinsdag, 10. juli 2007 - 10:50

Leeuwarder jeugd in battle met straatsportlegendes

Leeuwarden

Sportieve jongeren uit Leeuwarden hoeven zich deze zomer niet te vervelen. In de periode van 12 juli t/m 1 september 2007 organiseert bv SPORT met medewerking van onder andere Cambuur, Aris Friesland en Nederlandse straatsportlegendes: de City Games op het Zaailand in Leeuwarden. Elke donderdagavond en zaterdagmiddag staat het Zaailand in het teken van een populaire straatsport als voetbal, basketbal en skateboarding.

De City Games hebben als doel om op een sportieve wijze in contact te treden met jongeren in Leeuwarden. Door in de zomer sportactiviteiten aan te bieden, tracht de organisatie in opdracht van de gemeente Leeuwarden signalen van jongeren, over wat er speelt en waar er behoefte aan is, op te pikken. Om deze doelstelling te realiseren zijn meerdere instanties, waaronder Stichting Hulp en Welzijn (HWL) en Stichting Wijkwerk Leeuwarden (SWL), bij het programma betrokken. HWL zal op de donderdagavonden aanwezig zijn met da Loco Bussa (het rijdende jeugdhonk).

Bij de aftrap van de City Games op donderdag 12 juli van 19.00 – 21.00 uur staan de streetlegends Soufiane ‘2Zani’ en Kenan ‘Rathinho’ te trappelen om hun voetbalkunsten te showen. Niet alleen zien we dan onvoorstelbare voetbaltrucjes en prachtige panna’s tijdens een freestyledemonstratie, de Leeuwarder jeugd krijgt tevens de kans de beste straatvoetballers van Nederland uit te dagen in een streetmatch.

Ook op de overige donderdagavonden en zaterdagmiddagen staan er toppers op het programma. Met diverse demonstraties en workshops van deze toppers en afwisselend een pannakooi, een skatepark, baskets en voetbalboardings, hoopt de organisatie veel jongeren naar het Zaailand te trekken.

De City Games worden met medewerking van Cambuur, Futsal Cambuur, Aris Friesland, Skate Vereniging Leeuwarden, het Tekteam, HWL en SWL uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):