maandag, 9. juli 2007 - 11:59

Leeuwarder jongeren bezoeken Auschwitz

Leeuwarden

Twintig jongeren tussen de 18 en 20 jaar uit de DOEN!-wijken Wielenpôlle en Schepenbuurt gaan woensdag 8 augustus op weg naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz. Met een indrukwekkende vierdaagse excursie beoogt het project DOEN! van de gemeente Leeuwarden deze jongeren bewust te maken van de gevolgen van oorlog, geweld en discriminatie.

De deelnemers hebben zelf bij DOEN! aangegeven dat zij deze excursie willen maken. Jongerenwerkers van Hulp en Welzijn Leeuwarden en de Manus Branding Stichting begeleiden de reis. De reizigers leggen alle ervaringen en indrukken vast in een filmverslag. Deze beelden worden na de reis op scholen vertoond en besproken.

Om de jongeren voor te bereiden op de reis is er op woensdag 11 juli een informatieavond in het Verzetsmuseum. De heer Stinis, ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog, vertelt tijdens deze avond zijn persoonlijke ervaringen. Ook de heer Helmantel, voorlichter discriminatiemeldpunt van Centrum Tumba, spreekt de jongeren toe. Vervolgens mogen de jongeren het museum bekijken.
Provincie:
Tag(s):