woensdag, 17. oktober 2007 - 18:10

Legendarisch optreden van de Tremeloes

Stadskanaal

De legendarische Britse gitaarband The Tremeloes komt naar Stadskanaal. Samen met de bekendste Oost-Groninger rockband aller tijden New Adventures, rockcoverband Cold Gin, en Dr. Paul Woodstock is The Tremeloes te vinden in de line up van het Golden Years Music Festival, dat op zaterdag 1 december wordt gehouden in sport- en zalencentrum Bruinsma in Stadskanaal. Het festival wordt gepresenteerd door Jan Johan ten Have.

The Tremeloes scoorden eind jaren zestig diverse hits. De bekendste waren ‘Even the bad times are good’, ‘Silence is golden’, ‘Here comes my baby’ en ‘My little lady’. Begin jaren zeventig mat de groep zich een iets ruiger imago aan. Uit die tijd stamt de hit ‘I like it that way’.

De Oost-Groningers Peter Bootsman, Henk Torpedo en Harry de Winter richtten in 1978 New Adventures op. De band kent grote successen. Zo staat de single ‘Come On’ in hitparades in landen in heel Europa, Amerika en zelfs Azië en Australië. De groep speelt op Pinkpop en krijgt een Gouden Harp. In 1996 gaat tijdelijk de stekker eruit. Bijna tien jaar treedt de band niet op, maar sinds een reünieconcert in 2005 die erg goed werd ontvangen, is New Adventures weer ‘on the road’.

Cold Gin is een van de beste rock-coverbands die de Kanaalstreek rijk is. Zanger Thomas Hoogendam, gitaristen Harold Többen en Hein Trip, bassist Johan Schipma en drummer Job Trip spelen nummers van ‘de groten uit de jaren zeventig’, zoals AC/DC, Kiss, Thin Lizzy, Neil Young, Aerosmith en Black Sabbath.

Voor het echte jaren zestig gevoel ben je bij Dr. Paul Woodstock aan het juiste adres. Slechts gewapend met een akoestische gitaar is hij een oase van rust tussen het gitaargeweld dat de rest van het festival te horen is. ‘Make love, not war’. ‘Don’t walk on the grass, smoke it’. Piece, man.
Provincie:
Tag(s):