dinsdag, 11. september 2007 - 13:43

Legeroefening voor Afghanistan op Zeeuwse bodem

Zeeuws-Vlaanderen

In het Noordoosten van Zeeuws-Vlaanderen vindt deze week van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 september de oefening Redskin Challenge plaats. Helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht worden tijdens deze oefening onder meer opgeleid voor een geïntegreerd optreden van grond- en luchteenheden, in het kader van de missie ISAF III in Afghanistan. Dit heeft het ministerie van Defensie laten weten.

De training spitst zich toe op het veilig en efficiënt samenwerken tussen de verschillende deelnemende eenheden. Grondeenheden van de Koninklijke Landmacht worden in dit scenario tijdens Close Air Support en Close Combat Attacks ondersteund door Apache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen en Chinook en Cougar transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg. Naast de samenwerking met grondtroepen beoefenen de deelnemers ook de samenwerking tussen helikopters en gevechtsvliegtuigen.

De helikopters voeren verkenningen uit en halen eenheden op vanaf bepaalde locaties op de grond. Ze vliegen volgens een zo reëel mogelijk scenario. Om dit te kunnen simuleren is het oefengebied in het Noordoosten van Zeeuws-Vlaanderen nodig. Gedurende de oefenperiode moet er rekening worden gehouden met extra vliegbewegingen tussen 08.00 uur en 16.30 uur.
Provincie:
Tag(s):