zondag, 16. september 2007 - 11:15

Leidschendamse dierenbeschermer Dirk van der Lugt onderscheiden

Leidschendam-Voorburg

Burgemeester mr. drs. B.J. Bruins van Leidschendam-Voorburg heeft de heer D. van der Lugt uit Leidschendam een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dat gebeurde zaterdag 15 september in Lisse bij het afscheid van Van der Lugt als bestuurslid van de Stichting Buitenlandse Asielen; hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dirk van der Lugt (68) zet zich sinds 1988 geheel belangeloos in voor het welzijn van dieren. Hij was in 1988 medeoprichter van de Stichting Buitenlandse Asielen waarvan hij tot heden penningmeester is geweest.

Naast het inboeken van de giften van duizenden donateurs en geld overboeken naar het buitenland naar ongeveer veertig asielen omvatte het werk ook het reizen naar de verschillende asielen om te controleren hoe de gelden worden besteed. Daarbij werden deze reizen voor een zeer belangrijk deel uit eigen middelen gefinancierd. Van 1997 tot 2006 was hij tevens penningmeester van de Stichting Franciscus van Assisie. Gelden van deze stichting worden besteed aan grotere projecten op het gebied van zwerfdierenopvang in het buitenland, met name in Indonesië. Van 1988 tot 2000 was hij als bestuurslid van de Dierenbescherming afdeling Voorburg – Leidschendam belast met de wintervoeding, organisatie van de collecteweek rond Werelddierendag, en voorlichting en public relations.

Sinds 2000 is hij bestuurslid van het Comité van Oud-mariniers. Momenteel is hij toegetreden tot het bestuur van het Regionale Veteranen bestuur van de provincie Zuid-Holland.

Daarnaast is hij ook belast met de organisatie om mensen in te zetten bij de erewacht bij o.a. de Opening van de Staten–Generaal, Koninklijke begrafenissen, de jaarlijkse 4 meiviering op de Dam in Amsterdam en bij de jaarlijkse viering van de Veteranendag in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):