maandag, 18. juni 2007 - 12:28

Leidse brandstichter gepakt

Leiden

De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni een 29 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Zondag, omstreeks 02.45 uur, werd er een containerbrand op de hoek Richard Holstraat/Cornelis Schuytlaan gemeld.

Om 03.30 uur werd een tweede brand gesticht op de Obrechtstraat. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de dader. Een politiebiker heeft in de omgeving gepost en zag bij de kruising Obrechtstraat/Valeriusstraat een man die naar een container liep. De man bleef zich verdacht ophouden rond de container en in de buurt. De man liep door in de richting van de Cornelis Schuytlaan en liep wederom naar een container.

Terwijl de man met zijn handen in de container zat is de politiebiker geruisloos naar de man gefietst. Deze reageerde geschrokken bij het zien van de agent en haalde zijn handen uit de container. De man werd op heterdaad betrapt met een wegwerp aansteker waarna hij werd aangehouden. Een deel van een vuilniszak had al gebrand. Die nacht had de verdachte in totaal vier branden gesticht.

Twee containers moesten door de brandweer worden geblust. De politie in Leiden-Zuid voerde sinds 1 mei, vooral tijdens de nacht, extra surveillances uit in de wijk Boshuizen toen er meerdere containers in brand waren gezet. De verdachte heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor meerdere containerbranden in de wijk Boshuizen. Hij stichtte brand terwijl hij onder invloed was van alchol en drugs. De verdachte is in verzekeringgesteld.
Provincie:
Tag(s):