woensdag, 17. oktober 2007 - 13:51

Lek in aardgasleiding

Hengelo

Op woensdag 17 oktober 2007 omstreeks 8.10 uur is er bij graafwerkzaamheden op het bouwterrein van het ROC, Hart van Zuid, aan de Lansinkesweg in Hengelo een aardgasleiding geraakt. Hierbij is een lek ontstaan. De bouwvakkers alarmeerden direct de naaste buren, in dit geval de brandweer. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Er is meteen actie ondernomen, de naaste omgeving werd door de politie afgezet en het bouwterrein werd ontruimd. Bedrijven die gevestigd zijn op het voormalige Storkterrein werden uit voorzorg verzocht om deuren en ramen gesloten te houden. Ook werden er voorbereidingen getroffen, in overleg met de gemeente Hengelo, voor een eventuele ontruiming van deze bedrijven.

Essent kwam direct ter plaatse om het lek te dichten. Omstreeks 10.30 uur had zij deze klus geklaard. Meetploegen van de brandweer hebben de gehele ochtend metingen verricht, maar hebben geen gevaarlijke concentraties waargenomen. Wel was een ongevaarlijke aardgaslucht waarneembaar.

De Lansinkesweg en de Willem de Clerqstraat zijn tot 11.30 uur afgesloten geweest voor alle verkeer. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en behalve het bouwterrein zijn er geen panden of woningen ontruimd.
Provincie:
Tag(s):