maandag, 2. juli 2007 - 17:03

Lekkend vat bij Grolsch Bierbrouwerij

Enschede

Maandagmorgen rond 11.30 uur kwam er bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen van een lekkage van een desinfecteermiddel bij Grolsch Bierbrouwerij Nederland te Enschede. Het zou gaan om een lekkend vat van geconcentreerd desinfecteermiddel.
Het lek is ontdekt door twee medewerkers waarop onmiddellijk de bedrijfsbrandweer van Grolsch en de brandweer van Enschede zijn gealarmeerd en ingezet. Dit heeft de brandweer maandagmiddag bekengemaakt

Het vat bevindt zich in een chemicaliënopslag, een speciaal ingericht en beveiligd compartiment. Alleen in deze ruimte is een verhoogde concentratie van het sterk geconcentreerde desinfecteermiddel waargenomen. De brandweer heeft het lek verholpen en overgedragen aan Grolsch. Daarna is er geen verhoogde concentratie meer gemeten.

Door de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer zijn continu metingen verricht. Hieruit is gebleken dat rondom het gebouw en de omgeving geen concentraties van deze gevaarlijke stof zijn waargenomen.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door enkele medewerkers is deze stof ingeademd. Zij zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gegaan, maar hebben inmiddels het ziekenhuis weer verlaten.

Dit incident heeft geen gevolgen gehad voor het productieproces. Naar de oorzaak van het incident wordt nader onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):