vrijdag, 3. augustus 2007 - 22:16

Lelyfestijn als herinnering aan naamgever stad

Lelystad

Op 21 september is het de 153e geboortedag van ir. Cornelis Lely. Daarom zal op zaterdag 22 september als 'eerbetoon" aan de naamgever van Lelystad het Lelyfestijn plaatsvinden: een jaarlijks terugkerende culturele manifestatie. Het Stadhuisplein zal die dag van 11.00 uur - 16.30 uur het middelpunt zijn van attractief straattheater. Rondom de Zuil van Lely zullen tal van optredens plaatsvinden met zang, dans, muziek, straattheater en variété.

Zo kunnen kinderen omgekleed en geschminkt worden tot echte prins of prinses, een kroontje maken en daarna rondtouren in een Assepoesterkoets, getrokken door twee paarden. Muzikant Hans de Cock presenteert als "Hieronymus van Capelle" zijn mobiele orkestbak met een keur aan fijngevoelige melodieën. Verder is er de muziekformatie Pekel met oude en nieuwe instrumenten en de Ganzenfanfare, een grappige combinatie van een oubollige mini-fanfare en luid kakelende ganzen. Sneltekenaar en
karikaturist Johan van Dam zet u in een oogwenk op papier en Living Statue
'Flamenco' laat een combinatie tussen stand-stil/bewegingstheater en de
traditionele flamencodans zien. Carmen Miranda zingt Amerikaanse en Caribische melodieën en Meneer Malloot toert rond in een mini T-Ford en is een ballonnenclown van internationaal formaat.
De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):