maandag, 1. oktober 2007 - 11:45

Lelystadse brandpreventie-campagne gericht op ouderen

Lelystad

De landelijke brandpreventiecampagne van 3 t/m 27 oktober begint in Lelystad met een vriendelijk gebaar naar de 51 bewoners van de aanleunwoningen bij verzorgingstehuis De Uiterton. Brandweer Lelystad geeft woensdag 3 oktober alle bewoners een rookmelder cadeau. Ook in De Uiterton zelf worden rookmelders geplaatst. Daarmee wil brandweer Lelystad het belang van rookmelders in huis onder de aandacht brengen. In de lokale campagne zullen de activiteiten van de brandweer vooral worden gericht op ouderen en op personeel van de grotere bedrijven in Lelystad. Daarnaast wordt ook het winkelend publiek advies aangeboden en gewezen op de mogelijkheid om rookmelders aan te schaffen.

Brandweer Lelystad zal zich vanaf zaterdag 6 oktober vier zaterdagmiddagen achtereen (van 11.00 uur tot 15.00 uur) presenteren met een stand op het Stadhuisplein. Bij de stand kunnen rookmelders tegen een gereduceerd tarief worden gekocht. Het gaat om nieuwe rookmelders voorzien van een lithiumbatterij die 10 jaar lang meegaat.
Het tussentijds vervangen van de batterij is niet meer nodig. Na 10 jaar moet wel een nieuwe rookmelder worden gekocht. Een nieuwe rookmelder kost tijdens de campagne bij de stand van brandweer Lelystad € 15,00. Een klein deel hiervan stort de brandweer, na afloop van de campagne, op de rekening van een goed doel, namelijk de Nederlandse Brandwondenstichting.

Andere acties van de Lelystadse brandweer tijdens de brandpreventiecampagne zijn:

Het verzorgen van presentaties bij leden van ouderenbonden:PCOB, KBO en ANBO
Het bezoeken van koffieochtenden van de SWOL
Het attenderen van bedrijven op de mogelijkheid om hun personeel een rookmelder aan te bieden; voor bedrijven die snel of op een leuke manier op deze actie reageren, heeft de brandweer een verrassing in petto.

Meer informatie over de brandweerpreventie is te lezen op de websites:
www.brandweer.lelystad.nl en www.rookmelders.NU.
Bij het infocentrum in de hal van het Stadhuis zijn folders over rookmelders verkrijgbaar. Daarin staat ook meer informatie over de Nationale Rookmelderdag, 27 oktober, en de actie waarbij u kans maakt op het winnen van 250 staatsloten.
Provincie:
Tag(s):