maandag, 5. november 2007 - 10:06

Leren omgaan met geld door 'Bling Game'

Utrecht

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting komt met een familiespel over geld. Met de ‘Bling Game’ wil het Nibud bevorderen dat ouders met hun kinderen meer praten over geld. Goed omgaan met geld betekent dat je keuzes moet maken. Het spel helpt om hier bij stil te staan.

Geld is noodzakelijk, maar ook leuk. Met Bling Game wordt de realiteit nagebootst. Je wilt op vakantie, shoppen en uitgaan. Kom je te kort? Dan leen je toch bij! Maar daar betaal je uiteindelijk wel voor, want over je lening betaal je rente. Dan maar naar het casino. Want met een beetje geluk, verdien je daar snel geld.

Maar weegt die kans op tegen de enorme risico’s? De keuze is aan de spelers. Kies je voor meer veiligheid en zekerheid? Maak dan tijd vrij voor een baantje. Of investeer in een opleiding waardoor je straks meer gaat verdienen. En met een hoger salaris kun je meer sparen, zodat je sneller je financiële doel bereikt. Wie het eerst € 9000, - spaart, heeft gewonnen.

Het spel is voor 2 tot 4 personen, en kan ook in teams gespeeld worden. Het is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar. Bling Game is ontwikkeld in opdracht van de provincie Utrecht in het kader van het project ‘Leren omgaan met geld’ voor vmbo-scholen. Jongeren hebben meegedacht over de inhoud.
Provincie:
Tag(s):