zaterdag, 29. september 2007 - 15:30

Lesbian Festival Nijmegen 2007

Nijmegen

Wethouder Lenie Scholten opent het Lesbian Festival 2007 te Nijmegen op vrijdag 5 oktober. In het eerste weekend van oktober – 5, 6, 7 oktober – worden er door COC Nijmegen in het kader van Lesbian Festival Nijmegen tal van activiteiten gehouden voor lesbiënnes, biseksuelen en transgenders.

Op vrijdagavond zal er na de spetterende opening door het koor Behoorlijk Bekoorlijk in de Lindenberg de Literaire avond plaatsvinden. De avond zit barstensvol variatie: speeddaten met schrijvers, een literaire discussie met Karin Giphart, Adriënne Nijssen en Marjolijn Februari, poetry slam, lezingen en voordrachten, erotische verhalen van Pia Fraus, de uitslag van de lesbische boekenpoll en een vragentombola. Ook wordt de winnaar van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt.

Aansluitend aan de literaire avond zal de Nijmeegse homohoreca zich van haar beste kant laten zien.

Zaterdag zijn er vanaf 10.30u diverse activiteiten in cultureel centrum de Lindenberg te Nijmegen zoals workshops, debatten, optredens of documentaires.

Speciaal voor het Lesbian Festival Nijmegen organiseert het Institute for Gender Studies van de Radboud Universiteit Nijmegen het Genderdebat; een wetenschappelijk debat over butches, femmes, androgynen en transgenders. Historica Geertje Mak, cultureel antropologe Saskia Wieringa en organisator Nederlands Transgender Filmfestival Kam Wai Kui komen hierbij aan het woord.

Waarom zijn lesbiënnes ongezonder dan hetero’s? Tijdens het Gezondheidspanel zal deze vraag door deskundigen beantwoord gaan worden.

‘Islam, Lesbiennes en Turkije: een ongemakkelijke combinatie?’; met o.a. Burcu Ersoy van Kaos GL – de Turkse COC – wordt dit onderwerp van verschillende kanten belicht.

Ieder debat en panel wordt verluchtigd met een optreden, column, filmpje of modeshow.

SupergirlZ-party - De zaterdag wordt ’s avonds afgesloten met een SupergirlZ-party in popcentrum Doornroosje. Vanaf 19.30u is de zaal open en een uurtje later zal je vermaakt gaan worden met stand-up comedy en rock chick Elle Bandita. Vanaf 22.00 uur barst het feest helemaal los met DJ Sens, DJ Miss Smile, DJ Natarcia en DJ Promiss! Ook een aantal verrassende special acts zullen niet ontbreken... Dit feest is mogelijk gemaakt door RaGaZZe!

Voor de vroege vogels is er door Second Sunday om 10.00u een wandeling uitgestippeld door het natuurgebied Ooijpolder. Start is vanaf het stationsplein. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden via de website is wel prettig maar niet noodzakelijk.

Vanaf 12.00u kan iedereen die net wakker is geworden na een avondje SupergirlZ of degenen die al lekker gewandeld hebben, aanschuiven voor een heerlijke, grootse Zondagsbrunch in Villa Lila te Nijmegen. Rati Manjari zal voor een muzikaal intermezzo zorgen. Om 14.00u zal bij café de Nieuwe Maan en bij café Mets in de Grotestraat de dag afgesloten worden met o.a. optredens van Roline, Felt en Mr. Blue sky.

Uitgebreide informatie is te vinden op
Provincie:
Tag(s):