woensdag, 17. oktober 2007 - 12:26

Lesproject ‘De Grote 3’

Renkum

In de komende weken bezoeken de leerlingen van de basisscholen van de gemeente Renkum de tentoonstelling ‘De Grote 3’. Deze tentoonstelling van Staatsbosbeheer staat opgesteld in gebouw de Beken aan de Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. Het Milieu Educatie Centrum heeft het bijbehorende lesmateriaal ontworpen.

Bij ‘De Grote 3’ maken de leerlingen van de groepen 5 en 6 kennis met waterleven, stenen en veldmuizen. Bij elk van deze onderwerpen is er een jeugdlaboratorium waar de leerlingen aan de hand van diverse proeven allerlei ontdekkingen doen.

Daarnaast gaan de leerlingen bij elk onderdeel naar buiten onder begeleiding van een ouder. Zij krijgen daarvoor een zogenaamde ontdekbag mee. In deze rugtas zitten alle materialen die de kinderen onderweg nodig hebben zoals meetlinten, vergrootglazen, verrekijkers en zoekkaarten. Hebben de kinderen binnen ontdekt wat er allemaal in een braakbal te vinden is van de kerkuil, buiten onderzoeken ze of ze muizenholen kunnen vinden en hoe deze er dan uit zien.

Hoe groot is zo’n holletje eigenlijk, hoe hoog van de grond en wat is de doorsnede? Wie zijn de grootste vijanden van de muizen en waar kun je die vinden? Allerlei ontdekkingen die de leergierigheid van de kinderen prikkelen. En zijn stenen saai? Helemaal niet!! Zeker niet wanneer je de verrassing bekijkt die alle leerlingen mee naar huis krijgen.

De tentoonstelling ‘De Grote 3’ is ook op woensdagmiddag en in het weekeinde te bezoeken. De buitenopdrachten kunnen dan niet uitgevoerd worden. Wel is het mogelijk om materiaal te lenen voor een dierenvriendjespad.
Provincie:
Tag(s):