zondag, 11. november 2007 - 21:15

Levensgevaarlijke situatie pier IJmuiden

IJmuiden

Op de pier in IJmuiden zorgden wandelaars zondagmiddag voor een zeer gevaarlijke situatie. Ze kropen onder de slagboom door en bevonden zich op het eind van de pier terwijl de wind tot kracht 9 aanwakkerde en de golven hoog over de pier heen sloegen. De reddingbrigade schakelde de politie in om de dagjesmensen van de pier te halen.

Op pier bij het Zuiderstrand wapperde zondag de rode vlag en was de slagboom gesloten, die geeft aan dat het betreden van de pier op dat moment levensgevaarlijk is. Als waarschuwing werd langs de pier op borden aangegeven dat de wind enige tijd uit het noordwesten zou komen en kracht 9 kon bereiken alvorens hij in de middag zou afnemen.

Kite- en gewone surfers bevolkten al snel de zee voor de kust, maar zelfs voor hen was de wind soms te sterk. De hoge golven zorgden er wel voor dat spectaculaire stunts op het water uitgevoerd konden worden.

Ook voor bezitters van een strandbuggy was het zondag een superdag aan de Nederlandse kust.

De gevolgen van de Westerstorm van afgelopen vrijdag waren op de boulevard en langs het strand nog goed te zien. Wrakhout en ander aangespoeld spul lag tot op de boulevard en ook stukken drijfhout lagen op de kade. Bij een visrestaurant aan de boulevard waaide een dak eraf dat op het terras terecht kwam. Hierbij raakte de glazen omheining en tafels en stoelen volledig vernield.
Provincie:
Tag(s):