woensdag, 18. april 2007 - 15:37

Levenslang voor moord op tbs'er

Arnhem

Het gerechtshof te Arnhem heeft woensdag Frans B.voor de moord op H.Klein Overmeen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zowel verdachte als het slachtoffer verbleven in het kader van een TBS met verpleging in de Pompekliniek te Nijmegen. Het slachtoffer was sinds 4 december 2003 vermist. Zijn stoffelijk overschot werd op 9 maart 2004 gevonden in een kuil in een bosperceel in de buurt van de Pompekliniek.

Bij sectie bleek dat hij met een zwaar voorwerp met heftig botsend geweld op zijn borst en hoofd was geslagen en dat hij, nadat hij levend was begraven, was gestikt.

B., die vanaf het begin af aan heeft ontkend, werd voor dit feit door de rechtbank te Arnhem in het vonnis van 11 maart 2005 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Twee weken geleden werd in hoger beroep door de advocaat-generaal een levenslange gevangenisstraf geëist.

Het hof acht het gevaar dat van verdachte uitgaat dermate groot dat het noodzakelijk is dat verdachte uit de vrije samenleving wordt uitgesloten. Volgens het hof dient dat niet langs de weg van een terbeschikkingstelling te geschieden.
Provincie:
Tag(s):