zondag, 13. mei 2007 - 8:34

Lezing over het Oer IJ gebied door Gerard Alders

Castricum

Op dinsdag 22 mei verzorgt Gerard Alders in Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum een lezing over “Het Oer-IJ-gebied na de middeleeuwen�.Hoewel de cultuurhistorische waarde van het Oer-IJ-gebied dateert uit de vroege prehistorie, is ook in latere fasen van de geschiedenis te zien dat dit gebied zijn waarde behield. Tot op de dag van vandaag.

Gerard Alders, medewerker van het Steunpunt Cultureel Erfgoed, doet promotie-onderzoek naar de archeologische en andere cultuurhistorische waarden van het Oer-IJ-gebied vanaf de middeleeuwen.

Welke economische, politieke en militaire krachten en ontwikkelingen domineerden en vormden het gebied? Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen tijdens deze boeiende lezing, die duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Toegangskaarten
Bijwonen van deze lezing kost € 5,- per persoon, inclusief koffie/thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.schattenonderjevoeten.nl of bij het boekingsbureau van Bezoekerscentrum De Hoep: 0800 79 66 288, bereikbaar op dinsdag en donderdag van 12.00 uur tot 13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 11.00 uur, of via www.pwn.nl/activiteiten.
Het complete overzicht van de lezingen is te vinden op www.schattenonderjevoeten.nl.

Schatten onder je voeten
Eind september 2006 is in Bezoekerscentrum De Hoep de interactieve tentoonstelling Schatten onder je voeten geopend. Deze tentoonstelling brengt 1400 jaar onbekende geschiedenis van Noord-Holland op een leuke en boeiende manier in beeld. Gedurende de gehele tentoonstellingsperiode (tot september 2007), worden elke maand één of meerdere lezingen georganiseerd, die een thema uit de tentoonstelling dieper uitwerken.

De lezingen vinden plaats in de filmzaal van Bezoekerscentrum De Hoep te Castricum en duren 2 uur, inclusief een koffiepauze
Provincie:
Tag(s):