woensdag, 7. november 2007 - 12:40

Lichaam korporaal Groen in Nederland

Eindhoven

Het stoffelijk overschot van korporaal der eerste klasse Ronald Groen is woensdag om 10.00 uur aangekomen op de vliegbasis Eindhoven. Acht landmachtmilitairen droegen de kist uit een C-130 Hercules, waarna het lichaam werd overgedragen aan de nabestaanden.

De kist, bedekt met de Nederlandse vlag, werd bij aankomst door een erehaag van circa zestig directe collega´s van 43 Gemechaniseerde Brigade gedragen. Ook acht uit Afghanistan meegereisde collega´s stonden opgesteld.

De ceremonie werd bijgewoond door Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn, Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm en Commandant 43 Gemechaniseerde Brigade brigadegeneraal Mart de Kruif.

Korporaal Groen kwam 3 november in Afghanistan om het leven tijdens de operatie Spin Ghar. Het gepantserde verkenningsvoertuig waarin hij zat, reed ongeveer vijf kilometer ten noordwesten van de patrouillebasis Poentjak op een IED (improvised explosive device). Bij deze aanslag raakten ook een wachtmeester en een korporaal gewond. Zij vlogen eerder deze week al terug naar Nederland, waar ze zijn behandeld in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):