zondag, 17. juni 2007 - 10:55

Lichaam overleden soldaat maandag naar Nederland

Eindhoven

Het lichaam van landmachtsoldaat Timo Smeehuijzen (20) van 42 Bataljon Limburgse Jagers komt naar verwachting maandagavond 18 juni aan op de vliegbasis Eindhoven. Smeehuijzen sneuvelde afgelopen vrijdag bij een aanslag in Tarin Kowt, Afghanistan.

In Tarin Kowt vindt zondagavond een afscheidsceremonie plaats. Daarna brengt een Engels vliegtuig het stoffelijk overschot over naar de Engelse basis Brize Norton. Een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht vervoert de gesneuvelde militair maandag in de loop van de dag naar vliegbasis Eindhoven. Daar wordt het stoffelijk overschot tijdens een korte ceremonie overgedragen aan de nabestaanden.

De situatie van de drie gewonde militairen is stabiel. Een van hen is ontslagen uit het ziekenhuis op Kamp Holland en terug bij zijn eenheid. Hij zal deel uitmaken van de delegatie die het stoffelijk overschot naar Eindhoven escorteert. De andere twee gewonden worden komende week terugverwacht voor een specialistisch onderzoek in het Centraal Militair Hospitaal te Utrecht.
Provincie:
Tag(s):