woensdag, 8. augustus 2007 - 18:44

Lichaam van vermiste man in water aangetroffen

Almere

In het Weerwater is woensdagmorgen het lichaam aangetroffen van een man die als vermist was opgegeven bij de Politie. Na vaststellen van zijn identiteit blijkt het stoffelijk overschot van een 21-jarige inwoner van Groningen te zijn. Het lichaam is ontdekt door iemand die met een bootje op het Weerwater aanwezig was. De getuige meldde dit bij de politie waarna de brandweer assisteerde bij de berging van het lichaam. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De man is zaterdagavond nog gezien door politieagenten die hem samen met een andere persoon op een bromfiets zagen rijden. Na een stopteken voor een routinecontrole reden de mannen weg waarna de surveillerende agenten hen achtervolgden tot op het Archerpad. Daar sprongen de twee van de bromfiets en gingen er vandoor.

De bromfiets, die zij achterlieten, bleek gestolen te zijn en de agenten wisten kort daarna een 17-jarige jongen uit Almere als verdachte aan te houden. Het nu gevonden slachtoffer konden zij niet meer vinden waarna de 17-jarige is overgebracht naar het politiebureau en de bromfiets inbeslag is genomen.

Op dinsdag 7 augustus heeft de moeder van het slachtoffer, die in Almere woont, aangifte gedaan van vermissing van haar zoon. Toen bleek dat hij zeer waarschijnlijk betrokken was bij het incident met de bromfiets op zaterdagavond. Na deze aangifte heeft de politie op dinsdagavond het gebied rond de jachthaven bij het Weerwater afgezocht met een helikopter, echter zonder resultaat.

Omdat het slachtoffer vermoedelijk als laatste door de politie is gezien wil Politie Flevoland dat een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld. Om die reden is het onderzoek in handen gegeven van de Rijksrecherche.
Provincie:
Tag(s):