vrijdag, 16. februari 2007 - 9:19

Lijk in auto Ringvaart is voormalig topman Shell

Haarlemmermeer

Het stoffelijk overschot dat vrijdag 2 februari van dit jaar tijdens baggerwerkzaamheden in een opgedregde auto uit de ringvaart in Haarlem werd aangetroffen is van voormalig Shell-topman
Cor Wolff. Dit heeft een woordvoerder van de politie vrijdag 16 februari bevestigd.

De politie kon tijdens het onderzoek aan de hand van het kenteken al achterhalen wie de eigenaar van de auto was. Ook persoonlijke eigendommen die in de auto werden aangetroffen leidden naar destijds 49-jarige Wolff maar omdat het lichaam 14 jaar onder water heeft gelegen moest uiteindelijk een DNA-onderzoek de volle zekerheid geven. De uitslag van dit onderzoek is afgelopen week bekend geworden waardoor de politie er zeker van kon zijn dat het om Wolff gaat.

De politie heeft geen aanleidingen gevonden dat Wolff door een misdrijf om het leven kwam. Onderzoek aan de auto heeft de politie geen sporen van een misdrijf opgeleverd. Ook is duidelijk dat de auto vóór het te water raken niet bij een aanrijding betrokken is geweest. Vanwege deze uitkomsten gaat het onderzoeksteam er vanuit dat het slachtoffer niet door een misdrijf is omgekomen.
Provincie:
Tag(s):