donderdag, 1. november 2007 - 16:54

Limburg populair als vakantie-bestemming bij senioren

Regio

Uit de halfjaarlijkse cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek blijkt dat Limburg een uitstekend vakantieseizoen achter de rug heeft in de periode oktober 2006 tot en met maart 2007. Limburg scoorde een bovengemiddelde groei vergeleken met andere provincies wat betreft het aantal vakanties en overnachtingen van Nederlanders.

Het aantal vakanties steeg met 11% naar 1.043.000 en het aantal overnachtingen met 33% naar 4.618.000 vergeleken met dezelfde periode in 2005-2006. Hiermee neemt Limburg zelfs de eerste plek over van Gelderland wat betreft het aantal overnachtingen. De groei van het aantal overnachtingen wordt niet alleen veroorzaakt door de toename van het aantal vakanties, ook de vakantieduur steeg naar gemiddeld 5,4 dagen per vakantie.

Limburg scoorde in deze periode met name goed bij de senioren. Het aantal vakanties van 50-plussers steeg met 48% naar 396.000. De senioren waren hiermee verantwoordelijk voor ruim eenderde van het aantal vakanties. Deze groei indiceert het effect van de toeristische promotiecampagne ‘Liefde voor het Leven’. Met deze campagne wil de Provincie, Limburg op de kaart zetten als aantrekkelijke vakantieprovincie. Daarbij wordt expliciet ingezet op de doelgroep senioren.

De cijfers tonen aan dat Limburg ook in de periode oktober - maart een aantrekkelijke bestemming is voor toeristen. Hierdoor kent Limburg een betere vakantiespreiding door het jaar dan andere provincies. Dit komt mede door de drukke decembermaand in Zuid-Limburg met succesvolle evenementen als de kerstmarkt in Valkenburg en Winterland in Maastricht.

Het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) is een grootschalig landelijk onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlanders dat vier keer per jaar onder een panel van 6500 Nederlanders wordt gehouden. De resultaten hiervan komen jaarlijks in juni beschikbaar via de Toeristische Trendrapportage, die u kunt downloaden van de website www.limburg.nl/toerisme. De Provincie Limburg heeft dit jaar opdracht gegeven om ook te rapporteren over de halfjaarlijkse cijfers betreffende de periode oktober 2006 – maart 2007.
Provincie:
Tag(s):