zaterdag, 5. mei 2007 - 12:10

Limburg viert bevrijding met militairen in Uruzgan

Roermond

‘Vrijheid maak je met elkaar’. Dat is het thema van de bevrijdingsfestivals die traditioneel door heel het land plaatsvinden op 5 mei. Voor de 11e keer wordt het bevrijdingsfestival in Limburg gehouden op de Markt in Roermond. Naast lokale bands zijn er ook de headliners Postman, Kraak & Smaak te zien en zal Krezip als een van de helikopteracts het festival in Roermond afsluiten. Zij spelen als Ambassadeurs voor de vrijheid ook op de festivals in Vlissingen, Rotterdam,en Den Bosch.

De activiteiten van het bevrijdingsfestival beperken zich niet alleen tot de markt. In de Jezuïtenstraat en op de Biggenmarkt is een grote mondiale markt en op het binnenplein van het CK-theater kunnen de bezoekers weer diverse workshops en optredens bijwonen.

Ook in ander steden in Limburg wordt de ‘vrijheid’ gevierd met een eigen bevrijdingsfestival. Zo heeft Weert diverse activiteiten op touw gezet tijdens de 5 mei-viering met optredens op de Markt en de Oelemarkt. Rond 16.30 wordt er een live-verbinding gerealiseerd met de Nederlandse militairen van de Limburgse jagers die in Uruzgan verblijven. Op een groot scherm op de Markt kan het publiek meekijken.
Provincie:
Tag(s):