donderdag, 5. juli 2007 - 16:58

Limburgers opgepakt voor drugstransport naar Noorwegen

Heerlen

In april 2007 zijn vier mensen aangehouden in Noorwegen met 10 kg harddrugs en 10 kilo softdrugs die vanuit Nederland was aangevoerd. Een vijfde verdachte kon op 4 juli 2007door de goede samenwerking tussen de Noorse en Nederlandse politie aangehouden worden, zo meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

De vier verdachten werden al langer door de Noorse politie in de gaten gehouden en werden in april op heterdaad aangehouden in Noorwegen. De verdachten in de leeftijd van 21 tot en met 38 jaar komen uit Landgraaf en Heerlen. In hetzelfde onderzoek werden bovendien drie Noren aangehouden.

Door een goede samenwerking tussen de Noorse en Heerlense politie kon in Nederland een 21-jarige man uit Heerlen aangehouden worden, die eveneens verdacht wordt van betrokkenheid bij deze zaak. Hij werd op 4 juli in Kerkrade aangehouden en in verzekering gesteld met als doel de uitlevering aan Noorwegen. Op 5 juli heeft de rechter-commissaris zijn bewaring voor de duur van 20 dagen bevolen.

Tijdens de aanhouding en aansluitende doorzoeking van de woning werd tevens een in werking zijnde hennepplantage met 287 hennepplanten aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):