dinsdag, 4. september 2007 - 0:11

Lindenberg zoekt deelnemers voor Poverty Requiem

Nijmegen

De Lindenberg roept alle zangtalenten van Nijmegen en omstreken op om deel te nemen aan het Poverty Requiem op zaterdag 13 oktober in en rond de Stevenskerk in Nijmegen. Het Poverty Requim is een wereldmuziekstuk geschreven voor koor, percussie en twee solisten en bedoeld om mensen hun stem te laten verheffen tegen armoede. Het muziekstuk is zo geschreven dat iedereen, ongeacht zangervaring, mee kan zingen.

Het Poverty Requiem wordt ingezet om aandacht te vragen voor de armoede in de wereld. In het jaar 2000 beloofden de 189 lidstaten van de Verenigde Naties om binnen vijftien jaar de armoede in de wereld flink terug te dringen. Die belofte is verwoord in acht millenniumdoelen. GCAP, Oxfam Novib en de campagne EEN voeren samen nationaal en internationaal actie om de wereldleiders in 2007 te attenderen op het feit dat de termijn voor de millenniumdoelen op dat moment half verstreken is.

Het Poverty Requiem wordt nationaal en internationaal ingezet. Het is al in verschillende uitvoeringen en bezettingen door verschillende organisaties in Nederland uitgevoerd en zal de komende maanden nog diverse steden aandoen.

De Lindenberg heeft het op zich genomen om het Poverty Requiem te organiseren in Nijmegen. Deelnemers kunnen het Poverty Requiem alleen of met hun zangclub/koor instuderen. Alles wat nodig is om het stuk in te studeren is terug te vinden op www.povertyrequiem.org.

Op 13 oktober vindt in de ochtend een gezamelijke repetitie plaats onder leiding van de componist van het Requiem Peter Maissan. Aansluitend wordt op diezelfde dag het muziekstuk twee keer opgevoerd: ‘s middags voor de kerk op het Stevenskerkhof en ‘s avonds in de Stevenskerk. Iedereen die graag zingt en zijn kritisch-artistieke stem wil laten horen tegen de armoede wordt uitgenodigd om zich in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 10 oktober 2007 door een email te sturen naar armoedeconcert@delindenberg.com

Meer informatie is te vinden op www.povertyrequiem.org en op www.delindenberg.com. Deelname is gratis.
Provincie:
Tag(s):