dinsdag, 18. september 2007 - 22:49

Liverpool gelijk ondanks goal Kuijt

Liverpool is in en tegen Porto niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Engelse grootmacht keek na acht minuten voetbal tegen een 1-0 achterstand aan door een benutte penalty van Lucho González. De Nederlander Dirk Kuijt maakte in de achttiende minuut gelijk. Hij stond net als Ryan Babel vanaf het beginsignaal in het veld voor Liverpool.

De ploeg van manager Rafael Benitez eindigde het duel overigens met tien man. Pennant werd in de 58-ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Olympique Marseille heeft in haar openingswedstrijd van de Champions League goede zaken gedaan. In eigen huis werd Besiktas met 2-0 verslagen. Rodriguez maakte in de 76-ste minuut de 1-0 voor de Zuid-Franse ploeg. De excentrieke aanvaller Djibril Cisse maakte in de extra tijd de tweede treffer aan de zijde van Marseille.

Boudewijn Zenden, die de laatste wedstrijden in de Franse competitie veroordeeld was tot de bank, speelde vanaf het begin. Hij werd een kwartier voor tijd vervangen door Valbuena.