zondag, 13. mei 2007 - 17:25

Loods Dronten afgebrand door toedoen kinderen

Dronten

De politie kreeg donderdagmiddag melding van een brand in een leegstaand gebouw aan de bedrijfsweg in Dronten. Er raakte niemand gewond, wel bevonden zich in het pand asbestcementplaten. Uit onderzoek bleek dat het asbest zich niet over de omgeving heeft verspreid. Dankzij een getuige kon de politie vlak na de brand twee jongens van acht en twaalf jaar uit Dronten aanhouden. De twee verklaarden het pand binnen gegaan te zijn door een openstaande deur en een brandje te hebben gesticht. Vervolgens zijn ze naar hun ouders gefietst, waarna ze verteld hebben wat er gebeurd was.

De gemeente besloot in overleg met de hulpverleningsdiensten buurtbewoners donderdag na het bestrijden van de brand, te informeren via een brief. Daarin werd uitgelegd dat het asbest dat nog op de locatie van de brand ligt en zo spoedig mogelijk zal worden opgeruimd. Om verdere verspreiding te voorkomen, is het gebied afgezet tot na het opruimen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kan er gebeld worden met een telefoonnummer van de gemeente (0321-388470).

Een in de buurt staande woning en een gebouw in de nabije omgeving waarin onder meer verf was opgeslagen, konden worden gered. De lege loods brandde helemaal uit. Dit heeft de politie bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):