vrijdag, 13. april 2007 - 14:04

Loverboys Tilburgse Mandy Pijnenburg aangehouden

Tilburg

De politie heeft vrijdagochtend twee mannen aangehouden in een onderzoek naar loverboys (mensenhandel). De twee verdachten zouden zich onder andere schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel en het bezit, de handel - en het in- en uitvoeren van verdovende middelen. Dit maakt de politie bekend.

Eén van hun mogelijke slachtoffers is de Tilburgse Mandy Pijnenburg die onlangs op de Dominicaanse Republiek werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor het transport van 22 kilo cocaïne.

De 30-jarige man uit Papendrecht en 21-jarige man uit Utrecht werden vanochtend vroeg in hun woning aangehouden. Op drie locaties (in Papendrecht, Utrecht en Zwijndrecht) zijn doorzoekingen gedaan. Afgelopen dinsdag hield het team al een 25-jarige vrouw uit Rotterdam aan, op verdenking van betrokkenheid bij een drugstransport.
Het onderzoek werd in september 2006 gestart nadat de moeder van Mandy Pijnenburg aangifte deed omdat zij vermoedde dat haar dochter slachtoffer zou zijn van een loverboy.

Bij het team bestaat het vermoeden dat hier een organisatie achter zit van loverboys, die meerdere slachtoffers in hun macht zouden hebben.

Op mensenhandel staat een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.om.nl/mensenhandel
Provincie:
Tag(s):