dinsdag, 10. juli 2007 - 21:26

LTO-Noord wil maatregelen tegen activistenkamp

Appelscha

LTO Noord wil voorkomen dat een internationaal kamp van dierenactivisten, volgende maand in het Friese Appelscha, leidt tot confrontaties met tegenstanders en/of schade op agrarische bedrijven in de regio.

Voorzitter Koos Kooijman van de afdeling LTO Noord Stellingwerf heeft vandaag burgemeester Harry Oosterman van Stellingwerf gevraagd om preventieve maatregelen te nemen zodat acties van activisten zoals vier jaar geleden in Putten uitblijven. Toen kwam het bij een vergelijkbaar kamp tot ongeregeldheden tussen burgers en activisten.

Voorzitter Jan Heijkoop van LTO Noord wil dat voorkomen wordt dat dergelijke samenkomsten op enig moment zouden kunnen leiden tot radicale acties waardoor derden worden gedupeerd. ,,Het debat over dierenwelzijn wordt gevoerd in de Tweede Kamer en wij zijn daar als ondernemersorganisatie volop over in gesprek met politici en maatschappelijke organisaties.�

Overigens is onduidelijk hoeveel activisten van 10 tot en met 13 augustus a.s. naar Friesland komen. Op meerdere internationale websites wordt opgeroepen het kamp in Nederland te bezoeken. Op een ervan worden bezoekers aangespoord om daags ervoor mee te doen aan een actie in Amsterdam, die is gericht tegen financiële instellingen die zijn betrokken bij een bedrijf dat dierproeven uitvoert.
Provincie:
Tag(s):