vrijdag, 27. juli 2007 - 12:19

Lucien Engelen verlaat ambulancedienst

Venlo

Lucien Engelen legt per 1 september zijn functie als bestuurder van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Limburg Noord neer. Vanaf die datum zal Engelen aan de slag gaan in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen als Hoofd Bureau Traumazorg & Coördinator Traumaregio Oost.

Lucien Engelen was als bestuurder sinds 1 januari 2003 verantwoordelijk voor de RAV Limburg Noord. De RAV Limburg-Noord ontstond na een fusie tussen de ambulanceactiviteiten van VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg; Ambulancedienst Engelen Midden-Limburg en de meldkamer van de Regio Noord- en Midden Limburg. Daarvoor is hij onder andere circa 20 jaar betrokken geweest bij de ambulancehulpverlening in de regio Midden Limburg. Met zijn vertrek uit de ambulancesector legt hij tevens zijn (bestuurs)functies binnen deze sector neer.

In Nijmegen zal Engelen zich bezig houden met de ketensamenwerking binnen de acute zorg -ziekenhuizen, ambulancediensten, huisartsen(posten), ambulancediensten (RAV) en GHOR- en de inzet van de traumahelikopter. Intern is het zijn taak om de samenwerking rondom de traumapatiënt en acute zorg te versterken op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.
Provincie:
Tag(s):